مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است که دولت باید در سیاست گذاری اقتصادی تکلیف را مشخص است آیا همچنان می خواهد با قیمت گذاری دستوری به مصرف کنندگان به خصوص اقشار ضعیف کمک کند یا اینکه به بازارها اجازه حرکت در مسیر واقعی را دهد؛ در این زمینه تجربه سال ٩٧ نشان داد، انتخاب قیمت گذاری دستوری تنها فقرا را فقیرتر می کند.
یک فعال کارگری حمایت از تولید داخلی را در کاهش بیکاری مؤثر خواند و گفت: کارگران به عنوان پرچمداران اقتصاد مقاومتی نباید دغدغه امنیت شغلی خود را داشته باشند.
باتوجه تحریم هایی که در این چندماه آغاز شده است صادرات محصولات ایرانی به دیگر کشورها به سختی صورت می گیرد حتی برخی از کشورهایی که از تحریم ها معاف هستند هم از ایران کمتر خرید می کنند.
شاخص مقدار تولید بخش صنعت، در بهار ۹۷ به ۹۳.۰ واحد رسیده است که نسبت به دوره قبل (زمستان ۹۶) و دوره مشابه سال قبل (بهار ۹۶) به ترتیب به میزان ۹.۸درصد و ۱.۰درصد کاهش داشته است.
حمایت از خودکفایی و توانمندسازی همه بخش های راهبردی، جذب سرمایه خارجی برای حمایت از تولید ملی و ساماندهی واردات و صادرات از بندهای اقتصاد مقاومتی است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در هر یک از این زمینه اقدام هایی را انجام داده؛ هرچند هنوز راه زیادی باقیمانده است.
وزیر اسبق صنعت گفت: از زمانی که قیمت ارز از ثبات خارج میشود تا وقتی دوباره به ثبات برمیگردد، ۷ فاز را باید طی کند که در فاز پنجم قرار داشتیم و در حال حرکت به فاز ششم ارزی بودیم اما از آنجا که فاز پنجم خوب مدیریت نشد، دوباره کار از دست خارج شد.
هیات دولت در جلسه عصر یکشنبه خود به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت صنعت، معدن و تجارت در کشور در سال ۱۳۹۶ را بررسی کرد.
مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد تولید اغلب محصولات شیمیایی و سلولزی در ۱۱ ماهه سال ۹۶ در همسنجی با سال پیش از آن خبر داد.
رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه نخست سال ۹۶ با احتساب نفت ۴.۷ درصد و بدون احتساب نفت ۴.۴ درصد بوده است. بخش خدمات با ۷.۶ درصد بیشترین نرخ رشد اقتصادی را داشت. بخش صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب ۳.۱ و ۱ درصد رشد را نشان میدهند.
برنامهریزی برای تقویت صنایع داخلی به طرق مختلف از جمله کمک به بهبود بهرهوری و افزایش پیشبینیپذیری فضای اقتصادی میتواند ابزاری تازه برای کنترل تورم که اتکا به تولیدات داخلی است را به وجود آورد.
معاون برنامه ریزی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: سهم ساخت داخل در قرارداد احداث نیروگاه توسط شرکت «یونیت» ترکیه، حداقل ۳۰ درصد تعیین شده است.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت از اختصاص ۱۳هزارمیلیارد تومان تسهیلات رونق تولید برای واحدهای تولیدی وصنعتی کشور درسال جاری خبر داد و گفت: براساس ثبت سامانه رونق تولید، حدود ۱۲هزار و۵۰۰واحد تاکنون این تسهیلات را دریافت کردند.